FörfattarealexanderKategori
mängd1 portion
Pannkakor
 2 dl Vetemjöl
 4 dl Mjölk
 2 st Ägg
 Smör, att steka pannkakorna i
Garnering
 Fruktpuré
 2,50 dl Vispgrädde, vispad
 2 st Päron, skivade
 1 st Äpple, skivat
 Färska jordgubbar
Pannkakor
1

Häll mjölet i en bunke och vispa i mjölken, lite i taget för att undvika klumpar.

2

Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

3

Smält en stor klick smör i en stekpanna. Blanda ner smöret i smeten.

4

Häll i 1/2-1 dl pannkakssmet, beroende på pannans storlek. Stek på medelvärme tills smeten stelnat, vänd och stek på andra sidan. Fortsätt med resten av smeten. Låt pannkakorna svalna.

Dekorera tårtan
5

Varva pannkakorna med fruktpuré, skivat päron och skivat äpple.

6

Toppa tårtan med vispgrädde och färska jordgubbar.

Timer: 30 Minuter

Ingredienser

Pannkakor
 2 dl Vetemjöl
 4 dl Mjölk
 2 st Ägg
 Smör, att steka pannkakorna i
Garnering
 Fruktpuré
 2,50 dl Vispgrädde, vispad
 2 st Päron, skivade
 1 st Äpple, skivat
 Färska jordgubbar

Instruktioner

Pannkakor
1

Häll mjölet i en bunke och vispa i mjölken, lite i taget för att undvika klumpar.

2

Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

3

Smält en stor klick smör i en stekpanna. Blanda ner smöret i smeten.

4

Häll i 1/2-1 dl pannkakssmet, beroende på pannans storlek. Stek på medelvärme tills smeten stelnat, vänd och stek på andra sidan. Fortsätt med resten av smeten. Låt pannkakorna svalna.

Dekorera tårtan
5

Varva pannkakorna med fruktpuré, skivat päron och skivat äpple.

6

Toppa tårtan med vispgrädde och färska jordgubbar.

Ettårstårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *