Allt började när jag var i 7-års ålder och året var 1978.

Sommaren 1978

Det var fjärde året som jag var sommarbarn i norrland. Några bekanta hade fått barn och var ofta och hälsade på där jag var. Jag såg hur de tog hand om sin bebis och blev väl lite svartsjuk då jag inte fick så mycket uppmärksamhet. De var inte så diskreta när det gällde blöjbyten och jag blev lite nyfiken på hur det skulle kännas att ha blöja på sig.

LeninaT Maxi Plus Nr 6
LeninaT Maxi Plus Nr 6

En dag när de var på besök tog jag modet till mig när de var ute och jag var kvar inne. Jag letade upp var de hade blöjorna och tog ett par. Jag var också tvungen att ta en plastsnibb för att ha blöjorna i.

Jag smög sedan iväg till ett ställe där jag visste att jag kunde vara själv och ingen störde. Jag satte på mig blöjan och knöt snibben. Jag minns än idag hur skönt det kändes att ha blöja på mig.

Den sommaren tog flera blöjor men jag vågade inte använda dem som en bebis utan gillade bara att ha dem på mig. Framöver skulle det bli mer av detta även när jag kommit hem.

Hemma igen

Några år senare när jag var hemma hos min mamma hade jag tidigare lyckats ta modet till mig och köpa blöjor på affären. Jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag gick till affären för att köpa dem. Jag smög hem med paketet och gömde dem innan min mamma kom hem, då var jag väl tio år. Veckan efter att jag köp dem blev jag sjuk och fick vara hemma från skolan. Den dagen hade jag blöja på mig hela dagen.

På eftermiddagen lyckades jag somna till och vaknade till med ett ryck när ytterdörren öppnades. Kom på att jag hade en använd blöja liggandes i badrummet som jag tänkte slänga innan mamma kom hem. Jag smög in i badrummet för att slänga bort den, men den var redan borta. Jag blev otroligt nervös och även lite rädd.

Min mamma kom in i rummet och jag blev rejält svettig. Hon frågade om vad det handlade om och jag sa att jag inte visste. Hur skulle en 10-åring kunna förklara varför man ville ha blöja igen. Hon ställde fler frågor som jag hittade på svar till och sedan sa hon inte så mycket mer. Jag tror att hon visste mer än vad hon ville visa.

Fortsättningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *