Blogg
 • Sjuk och sängliggande

  Har nu legat i sjuksängen i några dagar och det suger verkligen att vara sjuk. Är rejält förkyld, hostar, har feber och orken är helt borta. Jag orkar varken äta eller kliva upp utan ligger mest i soffan framför TV.

  Trots att jag mår pyton så har jag för en gång skull kunnat sova ordentligt, trots förkylning och nästäppa. Efter en natt med ganska bra sömn så vaknade jag av hosta och nysningar. Visade sig också att jag var blöt och hade kissat ner mig, tur att jag hade blöja på mig och plastsnibb. Sängen klarade sig och det var skönt det.

  Andras kommentarer

  Jag förstår att många inte gillar detta när man läser i olika forum och bloggar. Det finns kommentarer som ”sjukt”, ”äckligt”, ”vidrigt” och många andra kommentarer.
  Men tänk så här. Om det är äckligt och vidrigt att kissa på sig i en blöja som vuxen, vad skulle det betecknas som om man gör det i sängen? Vilket är egentligen bättre och enklare att ta hand om?
  Ärligt talat så byter jag nog hellre blöjan än att försöka rengöra en nerkissad säng. Kanske skulle sängen aldrig gå att rengöra igen.

  När jag tänker efter så kanske det stämmer men jag gillar det och jag känner mig liten igen, och den känsla älskar jag. Att jag sedan har en äkta hälft som accepterar att ta hand om mig när jag känner mig liten, gör det hela mer underbart.

  Omhändertagande när man är sjuk

  Nu när jag varit sjuk som har min äkta hälft tagit hand om mig som ett litet barn. Hon har pysslat om mig, bytt blöja på morgon och kväll, gjort i ordning välling i flaska och mycket annat. Hur många får den omvårdnaden när ni är sjuka av er fru, man, sambo m.m.?
  Hur har du det när du är sjuk?

 • Checklista

  Idag tänkte jag bjuda på några korta checklistor som kan vara bra att ha så att du och den lille inte glömmer något viktigt.

  Följande fyra listor tänkte jag bjuda på:
  1. Sängdags
  2. Teparty
  3. Rymdresor
  4. Bonuslista

  1. Sängdags

  Den första lista som är den mest vanliga att hålla koll på är för att gå och lägga sig. Så vad är bra att tänka på:
  * Kolla / Byta blöja
  * Sätta på pyjamas
  * Borsta tänderna
  * Hämta gosedjuret
  * Nappen
  * Kolla efter monster
  * Läsa godnattsaga

  2. Teparty

  Den andra lista är om du ska på teparty:
  * Mobiltelefonen
  * Extra blöjor för ombyte
  * Inlägg för tjockare blöjor
  * Snacks
  * Gosedjur

  3. Rymdresor

  Den tredje och sista listan är om du ska på en liten rymdfärd:
  * Extra blöjor
  * Inlägg till blöjorna
  * Rymdgodis
  * Ta med gosedjuret
  * Napp
  * Telefon
  * Snuttefilten

  4. Blöjväskan

  Sist men inte minst har vi en liten bonuslista om vad du ska packa ner i blöjväskan.
  * Extra blöjor
  * Inlägg
  * Våtservetter
  * Puder
  * Napp
  * Telefon

  Jag hoppas att du har fått några bra checklistor så att du inte glömmer något när du ska sova, gå på party eller åka bort.

 • Matrecept

  Vuxna barnet tycker att det är viktigt att alla äter ordentligt. Av den anledningen har vi en del på sidan där vi har olika matrecept och andra recept.

  Då det finns väldigt många sidor på internet som har matrecept så har vi försökt sammanställa några stycken som kan vara bra och goda för vuxna barn. Tanken är inte att det ska vara vanliga recept för vuxna utan att det ska vara tänkt för barn. Det är inte lätt då många har olika smak och tycke.

  Har du något älsklingsrecept?
  Skicka gärna in det till oss så kan vi publicera det här så får fler njuta av den goda maten.

  Recepten som vi har på sidan kommer från olika delar på internet. Följande sidor har vi fått inspirationen från:

 • Firade

  I helgen firade jag lite och passade på att tjuvstarta födelsedagen, för jag fyllde ju inte förrän på måndagen. Det är lite jobbigt att fylla år en vardag, för då kan man ju inte fira ordentligt.

  Firandet var både som vuxen men mest som barn. Helt klart att det var roligast som barn. Jag fick då möjlighet att leva ut barnet inom mig.

  Hur firade jag min stora dag?
  Egentligen var det inte så mycket firande, men familjen var i alla fall med. Det blev lite tårta, egentligen bakelse, kakor och juice. Efter fikat blev det paketöppning där jag fick många roliga saker.

  Efter paketöppningen blev det att leka med alla nya leksaker som jag fick. Det var riktigt roligt och helt plötsligt var det dags att lägga sig, även om jag inte ville det. Jag lekte med min bilbana och försökte få bilarna att hoppa över spåret då tåget kom, byggde hinder med lego men även olika saker till tågbanan.

  Tråkigt att tiden går så fort och man måste gå och lägga sig. Får spara lite av det roliga till nästa helg och leka vidare och bygga nya saker. Det är riktigt kul att få använda sin fantasi till att göra saker. Nästa helg blir det nog att måla lite i målarboken som jag fick utöver alla andra leksaker.

  Presenter

  Presenterna jag fick när vi firade mig var mest leksaker och filmer. Som exempel kan jag säga att det var endel Disneyfilmer som Askungen och Djungelboken. Jag fick också några leksaksbilar och en liten bilbana. Utöver det fick jag en målarbok med färgläggningsbilder och pennor som fungerar som vattenfärger eller som vanliga kritor. Det bästa av allt var nog trätågbanan från Brio och allt lego.

  Firade med lego i present.
  Firade med tågbana i present.

  Jag kan verkligen rekommendera att leva ut barnet inom dig. Prova gärna och hör av dig och berätta om hur det gick, vad du kände osv.

  Ha en riktigt trevlig vecka!

 • Disneys Frozen

  Disneys Frozen

  Så var det äntligen lördag och man har genomlidit en riktigt jobbig vecka. På kvällarna har man varit helt slut och inte orkat göra något annat än att ta det lugnt.

  Morgonen började med att man vaknade tidigare än man tänkt sig, redan klockan 06:45, och kunde inte sova mer. Det sköna är att denna helg är tänkt att bara få ta det lugnt.

  Mamma var på väg att åka och jag hann få en kram samtidigt som hon kalla mig för bebis. Ja, jag lovar, det är med all rätt. Jag stod där med min snuttefilt, nalle och napp. Hade min body med bilar på mig och kramade mamma hej då. När hon gått insåg jag att jag även hade kissat på mig i natt, tur att jag hade blöjan på mig.

  Gick och la mig i soffan och satte på barnprogrammen på tv. Ganska mysig och bara ligga där och ta det lugnt utan några krav alls. Morgonen avslutas med att se Disneys Frozen, men inte på engelska. Det fick bli den svenska versionen som då hette Frost, för vilket litet barn kan läsa text och då skulle jag ju inte förstå något av filmen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Zi4LMpSDccc
  Trailer av första Frostfilmen.

  Hoppas att jag får se Frost 2 snart för jag gillar verkligen filmerna. Karaktären jag gillar bäst är snögubben Olaf och renen Sven. Vilken tycker du bäst om i Frost?

  Vad händer mer idag?

  När mamma kommer hem senare idag ska vi åka iväg till stan. Ska bli riktigt kul och jag vet inte riktigt vad hon har planerat. Jag fyller ju år om två dagar så jag hoppas att det är något kul.

  Innan vi åker ska mamma få välja ut några kläder åt mig för jag vet inte vad jag ska sätta på mig. Sedan får hon också hjälpa mig att borsta tänderna och byta blöjan innan hon hjälper till med kläderna.

  Jag vet en sak i alla fall som vi ska göra, vi ska gå och äta något gott på restaurang, jag tror att det blir hamburgare på Burger King.

  Förberedelser

  Sedan blir det nog att åka och handla lite goda saker till födelsedagen. För vem kan vara utan tårta, godis och dricka när man fyller år. Sedan vill jag också ha några roliga tallrikar att äta på.

  Jag vet ännu inte vad jag vill ha men det blir tårta, kakor, dricka och något mer. Vad brukar du ha när du fyller år?