Trygghet
Tagged Tags:

Att vara liten kan vara skrämmande i dagens samhälle. Som liten behöver man få känna sig trygg och kunna koppla något till trygghet för att kunna vara lugn. Men vad kan trygghet egentligen vara som liten.

Som vuxen (läs omhändertagande) kan man hjälpa barnet att känna sig trygg på många sätt. Det kan vara att man finns där när barnet behöver en, att barnet har sin säng, sina leksaker, sin napp eller kanske sitt gosedjur eller snuttefilt. Naturligtvis så är även den vuxen väldigt viktigt i sitt barns trygghet.

Vad anser du att du kan bidra med för ditt barn ska känna sig trygg?
Vilka gosedjur har ditt barn hemma?
Finns det något annat är gosedjur som just ditt barn kan känna sig trygg med?

Varför ska man skapa trygghet?

Att skapa en trygg miljö för ditt barn gör att relationen mellan er kommer att växa. Det gör också att ditt barn kommer att utvecklas och på så sätt kommer er tid tillsammans att bli bättre. Ett barns trygga miljö behöver inte alltid ha grund i gosedjur eller snuttefilt, det kan också vara att det finns tydliga regler. Att det finns regler om hur man ska vara eller uppföra sig gör att ett barn känner sig tryggare. Har du inga regler idag så är det dags att införa det.

Vad har jag som gör mig trygg?

Sedan många år tillbaka har jag en nallebjörn som min största trygghet. Nallen gör att jag känner mig trygg och kan sova mycket bättre. Sedan något år tillbaka har jag faktiskt två stycken nallebjörnar i sängen, varav ena också har blöja på sig. Jag vill gärna ha det då jag inte vill känna att jag är ensam om det. Ja sedan har jag ju även min napp, utan den skulle jag garanterat inte kunna sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *