Sjuk och sängliggande

Har nu legat i sjuksängen i några dagar och det suger verkligen att vara sjuk. Är rejält förkyld, hostar, har feber och orken är helt borta. Jag orkar varken äta eller kliva upp utan ligger mest i soffan framför TV.

Trots att jag mår pyton så har jag för en gång skull kunnat sova ordentligt, trots förkylning och nästäppa. Efter en natt med ganska bra sömn så vaknade jag av hosta och nysningar. Visade sig också att jag var blöt och hade kissat ner mig, tur att jag hade blöja på mig och plastsnibb. Sängen klarade sig och det var skönt det.

Andras kommentarer

Jag förstår att många inte gillar detta när man läser i olika forum och bloggar. Det finns kommentarer som ”sjukt”, ”äckligt”, ”vidrigt” och många andra kommentarer.
Men tänk så här. Om det är äckligt och vidrigt att kissa på sig i en blöja som vuxen, vad skulle det betecknas som om man gör det i sängen? Vilket är egentligen bättre och enklare att ta hand om?
Ärligt talat så byter jag nog hellre blöjan än att försöka rengöra en nerkissad säng. Kanske skulle sängen aldrig gå att rengöra igen.

När jag tänker efter så kanske det stämmer men jag gillar det och jag känner mig liten igen, och den känsla älskar jag. Att jag sedan har en äkta hälft som accepterar att ta hand om mig när jag känner mig liten, gör det hela mer underbart.

Omhändertagande när man är sjuk

Nu när jag varit sjuk som har min äkta hälft tagit hand om mig som ett litet barn. Hon har pysslat om mig, bytt blöja på morgon och kväll, gjort i ordning välling i flaska och mycket annat. Hur många får den omvårdnaden när ni är sjuka av er fru, man, sambo m.m.?
Hur har du det när du är sjuk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *