Regler och konsekvenser
Tagged Tags: ,

Som liten har mamma eller pappa satt upp regler som ska följas. Det kan t.ex. vara när man får se på tv, när man ska sova eller tandborstning.

Ibland händer det att små inte följer regler och hur ska man då hantera det?

Ett sätt kan vara att komma med någon typ av bestraffning (tänk på att aldrig bestraffa riktiga barn).

Här kommer jag att presentera en lista på några sätt att bestraffa ett vuxet barn som bryter mot uppsatta regler. Nedanstående lista är hämtad från Deviant Art och översatt med Google Translate.

Konsekvenser

1. Ingen tv: Denna disciplinidé är bara användbar om den lilla tycker om tv. Vissa föredrar videospel eller är på sin telefon, så kom ihåg att vad du än tar bort från dem måste vara viktigt, eller så kommer det inte att påverka deras beteende.

2. Inga videospel: Här är ett alternativ till ”Ingen TV” disciplinidé. Detta kan också användas med det, beroende på hur illa den lilla har uppfört sig.

3. Kan inte ha favoritsnack för dagen: Detta är en mildare disciplinidé för Littles. Detta kan vara för ett brott som att ljuga om mindre saker eller smyga godis som de inte skulle ha. För att göra detta straff kan du ta bort deras favoritmellanmål så länge du tycker det är lämpligt för straffet, som att ta bort fruktsnacks i två dagar.

4. Drick bara vatten för dagen: Här är en annan mild form av disciplin. Det kan också användas för samma brott som ges som ett exempel i ovanstående stycke. Detta är inte bara en form av disciplin utan också mycket hälsosam för ditt lilla!

5. Tidig i säng: Vissa Littles, som jag, blir väldigt trötta tidigt på natten, så denna disciplinidé skulle inte fungera särskilt bra för oss. Om de är av typen Littles som håller sig uppe till sista minuten. det här är rätt disciplinidé för dem!

6. Sysslor: Detta är ett mycket vagt alternativ. Några exempel på sysslor du kan använda är dammsugning (jag hatar den här personligen mest), diskning, dammning, mopping eller tvätt.

7. Inget internet för skojs skull: Den här måste regleras eftersom din Little kan behöva internet för skolan eller jobbet. Vårdgivaren måste checka in på sitt lilla för att vara säker på att deras lilla inte använder internet för att gå på sociala medier eller spela några spel.

8. Timeout: Den här används vanligtvis för en liten som blev för hyper och bröt en regel. Tidsgränsen är avsedd att lugna ner dem och ge dem tid att tänka på sina handlingar. Tiden bestäms vanligtvis av deras handlingar av brott.

9. Skriv linjer: Skrivlinjer är mycket tråkiga och tråkiga! Det är därför varje liten hatar dem! För denna disciplinidé måste den lilla skriva en bestämd mängd meningar, som bestäms av vårdgivaren, och skriva dem snyggt. Vanligtvis har den skrivna raden att göra med regeln de bröt.

10. Tvingas läsa en tråkig bok: Att läsa kan vara roligt, varför den bok du väljer måste vara tråkig för det lilla!

11. Tvål i munnen: Alla vet att prinsessor och prinsar inte ska säga dåliga ord! Så när de inte följer denna regel kommer tvål i munnen att lära dem en lektion! Jag tycker personligen att det lilla borde få några varningar innan detta steg tas eftersom det är lite drastiskt. Kom ihåg att inte missbruka din makt som vårdgivare. Använd en snäll men fast hand med din Little!

12. Tvingas äta något de ogillar: Detta kan också användas för att säga dåliga ord eller meningsfulla saker. Maten som används i denna disciplinåtgärd bör inte vara skadlig för det lilla! Tänk på allergier eller irritation i munnen, som att äta för mycket sur mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *