Riv lök och vitlök på den finaste sidan på rivjärnet. Stek försiktigt i en lite större panna eller gryta i lite olja tills löken är mjuk och genomskinlig.
Riv morötterna och häll ner i grytan med löken.
Skala och skär sötpotatisen i lagom stora bitar.
Häll i sötpotatis, linser och krossade tomater i grytan. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Krydda försiktigt efter smak (som passar bebis).
Låt grytan puttra i ca 15–20 minuter tills både sötpotatisen och linserna är lagom mjuka.
Så fixar du bebismaten:
Ta en del åt sidan och mixa till en konsistens som passar bebis.
För vuxna:
Krydda resten med lite salt, svartpeppar, gurkmeja och gärna lite chiliflakes. Kan serveras med tillbehör som exempelvis ris eller bulgur, men är god och mättande även på egen hand.
Timer: 15 Minuter
Portionsstorlek 2 vuxna och 2 barnportioner
Portioner 0
Ingredienser
Instruktioner
Riv lök och vitlök på den finaste sidan på rivjärnet. Stek försiktigt i en lite större panna eller gryta i lite olja tills löken är mjuk och genomskinlig.
Riv morötterna och häll ner i grytan med löken.
Skala och skär sötpotatisen i lagom stora bitar.
Häll i sötpotatis, linser och krossade tomater i grytan. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Krydda försiktigt efter smak (som passar bebis).
Låt grytan puttra i ca 15–20 minuter tills både sötpotatisen och linserna är lagom mjuka.
Så fixar du bebismaten:
Ta en del åt sidan och mixa till en konsistens som passar bebis.
För vuxna:
Krydda resten med lite salt, svartpeppar, gurkmeja och gärna lite chiliflakes. Kan serveras med tillbehör som exempelvis ris eller bulgur, men är god och mättande även på egen hand.