Potträning
Tagged Tags: , , ,

Potträning

Nu när man fyllt 3 år så är man en stor pojke. Mamma tycker nu att det börjar vara dags att jag ska använda potta. Hon tycker att jag är stor nog och att stora pojkar inte har blöja och att det är dags för potträning. Hur kan man egentligen potträna ett barn?

Olycka

Här om dagen fick jag vara utan blöja. Det tog inte lång tid förrän olyckan var framme. Var fullt upptagen med att leka med mina nya leksaker. Rätt som det var så hade jag kissat på mig. Mamma blev lite arg och fråga varför jag inte sa till. Då mamma tagit fram pottan så jag hade kissat i den istället för i byxorna. Jag sa bara: Glömde.

Mamma var inte så glad just då. Det blev att byta byxor och blöjan åkte på igen. Det blev också enkel att städa och torka golv för mamma. Vi kommer nog att prova en annan dag med att jag ska använda pottan. Ärligt talat så trivs jag med blöja. Det är ganska skönt då man kan fortsätta leka hela tiden. Om man ska gå på pottan så kan man inte leka samtidigt 🙁

En liten hemlis som jag bara säger till er. Jag vill inte använda pottan. Tycker om att kissa i blöjan för att det är skönt. Sedan tar det bara tid från leken att kissa och bajsa på pottan. Kommer att göra samma sak nästa gång igen, så att jag får ha kvar blöjan. Kanske att jag börjar använda pottan när jag blir större, men det är inte säkert. Det är tråkigt att sitta på pottan och att hålla på med potträning.

En fråga till läsarna.

Vad tycker ni som läser bloggen?
Ska jag acceptera pottan och göra som mamma tycker? eller ska jag fortsätta att använda blöja för att det är enklare för mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *