Vem är jag?

Ni som inte känner mig undrar säkert vem är jag och varför jag startade denna sida.

Mer om mig som vuxen

Jag är född i Kalmar tidigt 70-tal och bodde i början i Västervik. Ganska snart flyttade vi till Stockholm där jag växte upp. Som lite gick jag hos dagmamma och inte på förskola så det blev lite mer privat på dagarna. Jag hade några kompisar i min ålder och när jag var 6 år fick man gå lite på förskola. Det var för att man skulle bli van inför skolstarten.

Skolan låg inte så långt bort och i mellanstadiet fick jag nyckel så jag själv kunde gå hem när jag ville från min dagmamma. I bland tog jag med mig kompisar hem så jag slapp vara ensam.

Tallbohovskolans högstadium.
Tallbohovskolans högstadium.

När jag började på högstadiet så gick jag hem direkt. Då köpte jag också min första dator så det blev mycket spelande på den tiden.

Commodore 64
Commodore 64 från 80-talet.
Sommarbarn

På 70-talet fanns det något som hette sommarbarn och det verkar fortfarande finnas kvar. Det innebar att man som storstadsbarn fick komma ut på landet några veckor under sommaren. Min första sommar som sommarbarn fick jag vara i Motala. Det var en stor besvikelse då gården såg ut nästan som hemma. Åter efter när jag var 4 år fick jag komma ut på landet utanför Örnsköldsvik (Ö-vik). Det var riktigt kul men jag längtade ändå hem under de första åren.

Som sommarbarn fick man vara med om mycket. Här fick man vara ute och fiska, åka på drive-in-bingo, bada, åka på trav, umgås med nya kompisar. Ja det hände mycket under somrarna som man längtade till när man kom hem igen.

När jag blev lite äldre började jag dela ut reklam och senare fick jag jobba som reklamutdelare på Posten. Genom detta arbete fick jag senare sommarjobba som brevbärare. Under gymnasiet fick jag sommarjobb på Gröna Lund och det var riktigt kul.

Vad fick mig att vilja vara liten

När jag var sommarbarn ett år så hade några vänner i Ö-vik fått barn. Jag blev lite avundsjuk på hur mycket uppmärksamhet deras barn fick. Nyfikenheten på blöjor växte fram och en dag när jag var ensam tog jag modet till mig. Jag gick och tog ett par blöjor och en snibb. Jag smög upp på rummet och satte på mig den. Minns än idag hur skönt det kändes. Visst var det varm att gå med blöja på sig men ändå helt underbart skönt.

Snibblöja

Det var nog det som gjorde att jag började gilla blöjor. Lite senare så började nappar att locka. Vågade inte prova mer än så för man vill ju inte avslöja sig.

Mer om mig som barn

Vem är jag som liten då?

Jag är en pojke på 2 år som fortfarande inte klarar av att gå på toaletten i tid. Behöver hjälp med det mesta när det gäller kläder, skor och gå på toaletten. Oftast har jag blöja på mig då jag inte känner när jag måste kissa. Jag är inte så duktig att äta med bestick även om det går ganska bra så jag tar ibland hjälp och äter med fingrarna. Det kan till och med bli så att mamma måste hjälpa mig med maten. Har även svårt att dricka ur vanliga glas så jag använder fortfarande pipmugg för att inte spilla.

Tågbana från Brio

Jag tycker om att leka och då blir det främst med lego, min trätågbana eller bilar. Det kan jag hålla på med hela dagen och ofta glömmer jag bort att det är dags att äta eller gå på toaletten. Tur att mamma finns för att säga till att det är dags att äta eller för att byta min blöja som jag fortfarande måste ha.

På kvällen gillar jag att titta på tv, se på tecknat och barnprogram. Bästa är olika tecknade filmer som Bilar och Minioner.

Bild på Minioner.
Matfavoriter

Till lunch eller middag vill jag gärna ha spagetti med köttfärssås, makaroner och köttbullar och pizza. Välling till frukost och på kvällen. Gillar också lördagsgodis som chips och smågodis.

Till frukost är det gott med en vällingflaska och då kan man också ligga i soffan framför TV:n och titta på tecknat samtidigt. Sedan är det ganska mysig att ligga i pyjamas, en filt, nallen och en vällingflaska på kvällen.

Mysstunder

Mysigaste stunderna är nog på kvällen när man ligger framför tv:n i pyjamas. Sedan kan det vara ganska mysig i badkaret med leksakerna och en massa skum. Det finns även ett tillfälle till och det är när mamma byte blöja på mig när jag är riktigt blöt.

Varför startade jag denna sida?

Jag startade denna sida för att kunna berätta mer om hur det är att vara lite som vuxen. Egentligen är väl allt konstigt, skumt och otrevligt när man inte känner till det. För att det ska bli mer accepterat i samhället så behövs information.

Exempel

Tänk dig att du är ute och går på stan i t.ex. Stockholm. Du har varit och gått en sväng och även passat på att ta en fika. När du åker hem efter fyra timmar så har du mött en massa personer. Det är personer som är stora och små, klädda i kostym eller t-shirt och jeans. Det har varit en salig blandning och det tänker säkert inte så mycket på det. Hur många har kostym på sig en dag på stan? Hur många har haft hängseljeans på sig?

Du har nog inte reagerat så mycket på det om inte någon sticker ut mer än normalt. Känns det ovanligt eller konstigt?
Har du märkt något ovanligt med någon av dem?
Någon procent av alla personer som du sett eller mött under dagen har kanske haft blöja på sig under kläderna.

Du tänker säkert att det skulle du ha märkt. Jag säger att det är inte är så lätt att märka. Några av alla dessa kanske vill vara liten igen. Tänk bara på dem som klär sig i pastellfärger och ser ut som vissa från japan i klädstil, jag är säker på att någon av alla de vill vara liten igen.

Information

Som du ser så är det inte enkelt att upptäcka de som vill vara små igen. Tycker du fortfarande att det känns konstigt eller att det är äckligt?

Information är något man kan få om man bara vill och jag hoppas verkligen att ni vill läsa mer. I kontaktformuläret är du välkommen att skriva till mig och ställa frågor. Det jag eftersöker är dig som är nyfiken och vill veta mer. Om du bara vill klaga och visa din avsky så undanber jag mig att du skickar något alls.

4 comments

 1. Hej. Jag försöker att få tag på en snibb och skulle betala en bra slant för att få tag på en. Skulle vara jätte upskattat om jag fick ett positivt eller ett negativt svar.
  Mvh
  Matt

  1. Hej Matt!
   Ursäkta det sena svaret.
   Barnasinnet på adressen vuxnenbarnet.se har snibbar som man kan köpa. Om det bara är en och inte en packe på 6 stycken så kanske jag kan hjälpa dig.

   Hör av dig om det är intressant med en eller kanske två stycken. Om du vill ha ett helt paket, hör av dig till Barnasinnet.

   Mvh Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *