Legat sjuk en vecka
Tagged Tags: ,

Sjuk kan man bli väldigt snabbt. För drygt en vecka sedan kände jag mig hur bra som helst. Planerade ett nattarbete och skulle hem och vila några timmar så att jag skulle orka. Jag hann inte mer än hem och sätta mig i soffan så slog det till med all kraft. Med otroligt kort varsel blev jag sjuk och där låg jag med förkylning och feber. Det kändes verkligen jobbigt då man lovat att komma och hjälpa till under natten.

Egentligen är det helt fantastiskt hur snabbt det kan gå från att inte märka av något alls till att vara hur sjuk som helst. Jag blir lika förvånad varje gång detta händer. Att ligga och nysa, knappt kunna andas och inte orka gå upp när man måste för att man är helt slut är fruktansvärt.

Sjuk som vuxet barn

Visst är det jobbigt att vara jättesjuk men för mig finns det ändå flera fördelar. Då jag är ett vuxet barn (läs vuxenbebis) som vill vara liten helst på heltid så är det ett perfekt läge att vara sjuk. Se det så här. Om du är sjuk och mest ligger och sover för att bli frisk igen. Hur jobbigt är det att måste gå upp på toaletten mår pyton? Jag som vuxet barn slipper det då jag använder blöja och slipper vakna, kliva upp och gå på toaletten. I det här läget så kan jag även känna mig trygg då det inte är någon risk att sängen blir blöt.

Men man behöver ju kliva upp och byta blöja ibland säger du.
Inte riktigt. Ja blöjan behöver bytas men att kliva upp är ett steg för mycket. Då jag har turen att ha någon som tar hand om mig och accepterat att jag ibland behöver vara bebis. Man kan faktiskt ligga kvar i sängen och bli bytt på, det är bara att lägga ett underlag under så är det ingen fara. Som liten får jag hjälp med att byta min blöja när det behövs och det är bara så skönt.

Nästa steg är att man ska dricka mycket när man har feber. Att behöva sätta sig upp när man ligger nedbäddad och har det mysigt är bara SÅÅÅÅÅÅ tråkigt. Är man ett vuxet barn så kan man få allt dricka i en pipmugg eller nappflaska, man slipper sätta sig upp och kan fortsätta ha det skönt där man ligger. Dessutom slipper man ju spilla i sängen och behöva byta sängkläder hela tiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *